Obama: USA kavatseb rohkem kliimamuutusega võidelda

Toomas Randlo
, Postimehe välistoimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama teatas täna Berliinis peetud kõnes, et USA kavatseb rohkem tegutseda kliimamuutusega võitlemiseks ning ka ülejäänud maailm peaks sama tegema enne, kui on liiga hilja.

«Meie põlvkond peab liikuma ühtsuse suunas, et astuda vastu kliimamuutusele enne, kui on liiga hilja, see on meie töö, see on meie ülesanne,» vahendab uudisteagentuur AFP Obama sõnu.

Ta ütles, et Saksamaa, mis kasutab järjest rohkem päikese, tuule ja teisi taastuvenergia liike ning Euroopa, juhivad jõupingutusi soojeneva planeedi, sulavate jäämägede ja tõusva veetasemega võitlemises.

Obama märkis, et ka USA on kahekordistanud taastuvenergia osakaalu ning süsiniku emissioone autodel, kuid ütles: «Me teame, et peame rohkem tegema ning me teeme ka.»

«Sünge alternatiiv mõjutab kõiki riike. Tugevamad tormid, rohkem näljahädasid ja üleujutusi, uued põgenikelained, rannajooned kaovad, ookeanid tõusevad,» sõnas USA president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles