Indoneesia: Singapur käitub sudu üle kurtes «nagu väike laps»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia sõnul käitub Singapur «väikse lapse kombel», kurtes sudu üle, mille alla linnriik on Sumatra saarel möllavate metsatulekahjude tõttu mattunud.

«Singapur peaks lõpetama lapse kombel käitumise ja püsima vagusi,» lausus Jakartas ajakirjanikele Agung Laksono, Indoneesia minister, kes vastutab valitsuse tegevuse eest metsatulekahjudega võitlemisel.

«Tegemist ei ole Indoneesia valitsuse sihiliku tegevusega, suitsu on põhjustanud loodus,» lausus ta.

Ministri sõnul on Jakarta nõus Singapurilt vastu võtma üksnes suurt rahalist abi. «Kui Singapur ei paku suurt summat, ei võta me pakkumist kaalumisele. Kui nad pakuvad pool miljonit või miljon dollarit, siis teadku, et meil pole seda vaja. Sel juhul kasutaksime pigem oma eelarve vahendeid,» lausus ta.

Singapuri ja Indoneesia esindajad on Jakartas ette valmistamas kohtumist, et arutada linnriiki katva sudu leevendamist.

Singapuri õhusaastatuse indeks ulatus neljapäeva keskpäeval taas ohtliku tasemeni. Linnriigi võimud kutsusid täna inimesi üles kodudesse jääma. «Tegemist on kõige hullema suduga, millega Singapur on kunagi silmitsi seisnud. Ühelgi riigil ega ettevõttel pole õigust saastada õhku Singapuri kodanike tervise ja heaolu hinnaga,» ütles keskkonnaminister Vivian Balakrishnan.

Laksono sõnul käib uurimine, et selgitada välja kujunenud olukorra eest vastutav ettevõte. «Metsatulekahjude piirkonnas töötavad Indoneesia, Singapuri ja Malaisia ettevõtted,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles