Galerii: Obamat ootas Berliinis rahulolematu rahvamass

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Barack Obama Berliini visiidi eel väljendas tänavatele kogunenud rahvas oma vastuseisu USA militaarpoliitika suhtes. Meeleavaldusi ning USA presidendi vastuvõtmist jäädvustas Postimehele fotograaf Ivar Veermäe.

Esmaspäeval kogunesid Berliinis inimesed Obama poliitika vastasele meeleavaldusele, mille eesmärk oli näidata jalgpallist tuntud punast kaarti USA militaartegevusele.

Meeleavaldajate põhinõudmised olid relvastatud droonide ja tuumarelvade keelustamine, lõpp Afganistani sõjale, USA ebainimlikule vanglatööstusele ja raketikilpide rajamisele ning Guantanamo vangla sulgemine ja kõigi sealsete poliitvangide vabastamine. Loosungitega olid kohal ka kolmapäeval, kui Obama pidas Berliinis kõne.

Paljud avaldasid oma pahameelt USA korduvate teadete üle, et keemiarelva kasutamine Süürias on punaseks jooneks, mille ületamise järel peab sekkuma - kuigi keemiarelva kasutamine leidis tõestust, ei ole aktiivset sekkumist siiamaani siiski tulnud.

Obama saabumise ajaks olid kehtestatud väga ranged turvameetmed: linnatänavatel oli näha politseiautosid ja -koeri, soomukeid ja barjääre. Kõrgendatud kontrolli all on ka Ritz-Carltoni hotell, kus Obama visiidi ajal peatub.

Obama pidas kolmapäeval 4000 kutsutud külalisele Brandenburgi värava juures kõne.

Ühendriikide president saabus Berliini teisipäeva õhtul otse G8 liidrite kohtumiselt Põhja-Iirimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles