Hispaania piloot nägi Airbus 330 õnnetuspaigas valgeid sähvatusi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia ametnikud Air France'i lennuki teekonda kujutava kaardi ees.
Brasiilia ametnikud Air France'i lennuki teekonda kujutava kaardi ees. Foto: SCANPIX

Hispaania lennufirma Air Cometi piloot nägi Air France'i reisilennuki kadumise piirkonnas Atlandi ookeani kohal valgeid sähvatusi.


Ajaleht El Mundo viitab uudises piloodi koostatud raportile, vahendas AFP.

Lennuki kapten, teine piloot ja üks reisija märkasid «äkki kaugel eemal tugevaid ja intensiivseid valgeid sähvatusi», mis sööstsid seejärel allapoole ja olid kuue sekundi pärast kadunud.

Air Cometi reisi 974 (Lima Madrid) kapten kirjutas raportis, et sähvatuste aega ja kohta arvestades otsustas ta neile ametivõimude tähelepanu pöörata.

Air Comet kinnitas ajalehele El Mundo piloodi ettekande olemasolu ja väitis, et see anti edasi Hispaania tsiviillennundusametnikele, Airbusile ja Air France'ile.

Raport lükkas taas hoo sisse versioonile, mille järgi põhjustas õnnetuse plahvatus, kuigi seniste oletuste järgi peeti tõenäoliseks, et piloot kaotas lennuki üle kontrolli turbulentsi tõttu, kirjutab El Mundo.

Air France'ile kuuluv Airbus 330-200 kukkus Atlandi ookeani kohal alla esmaspäeval. Lennuki pardal viibis 228 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles