Calgary võitleb laiaulatuslike üleujutustega

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanadas Calgarys evakueeriti tulvavete tõttu ligi 75 000 inimest, kogu Alberta provintsis on kodudest ajutiselt lahkunud 100 000 inimest.

Albertat laastavad viimaste aastakümnete tõsisemad tulvaveed, vahendas AP. Eile näitas veetase endiselt tõusutendentsi.

Politsei andmetel on üleujutus nõudnud kolm inimelu. Ametivõimud andisid eile korralduse kogu kesklinn evakueerida, kõigi 25 linnaosa elanikud tuli toimetada turvalisematesse piirkondadesse.

Kanada peaminister Stephen Harper, kes ka ise on Calgaryst pärit, käis looduskatastroofi ulatust uurimas. Ta kinnitas, et pole kunagi näinud nii laiaulatuslikku üleujutust.

Calgary linnapea sõnul tuli ametivõimudel pakkuda ajutist peavarju 1500 inimesele, kõik ülejäänud leidsid koha kas sõprade või sugulaste juures.

Kesklinnas on tavalisel päeval tööl 350 000 inimest, kui eile olid kõik koolid, ametid ja firmad kinni.

NHLis mängiva Calgary Flamesi koduses jäähallis on vesi kerkinud kümnenda pingireani. Ka Calgary Stampede rodeoareen on vee all.

Kui veetase veelgi tõuseb, tuleb kohalikus loomaaias hakata elanikke evakueerima. Loomaaed asub kahe jõe ristumiskohal asuval saarel. Lõvid ja tiigrid on võimalik viia kohtumaja vangikongidesse.

Calgary kriisikeskuse ametnike sõnul on lootust, et jõgede veetase hakkab langema täna pärastlõunal.

Tulvavesi on hävitanud osa TransCanada kiirteest, mistõttu on veokid seal hätta jäänud, vahendas Reutersi video.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles