Greenpeace: Singapuri sudude taga on palmiõlikompaniid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaaade sudusele Singapurile.
Vaaade sudusele Singapurile. Foto: SCANPIX

Singapuri sudusse matnud Sumatra tulekahjud lõõmavad Indoneesia, Malaisia ja Singapuri kompaniidele kuuluvates õlipalmiistandustes, ütles keskkonnaorganisatsioon Greenpeace laupäeval.

NASA viimase 10 päeva vaatlusandmete põhjal on tuvastatud sadu tulekoldeid palmiõlikompaniidele kuuluvates istandustes, ütles Greenpeace avalduses.

Singapuri saasteindeks oli reedel 400, mida peetakse haigetele ja vanematele inimestele eluohtlikuks. Laupäeva hommikul oli indeks ikka veel ohtlikul 323 tasemel.

Sudu on sel nädalal kimbutanud ka Singapurile lähimaid Malaisia piirkondi.

«Sumatra tulekahjud seavad ohtu miljonite piirkonna inimeste elu ja kahjustavad kliimat. Palmiõlitootjad peavad saatma otsekohe tuletõrjemeeskonnad tulekahjusid kustutama,» ütles Greenpeace'i Indoneesia metsakampaania juht Bustar Maitar, rõhutades, et tegelik lahendus algaks metsade mahavõtmise lõpetamisest.

Indoneesia keskkonnaminister Balthasar Kambuaya ütles reedel, et kaheksa tulekahjude põhjustamises kahtlustatava kompanii tegevuse asjus on uurimist alustatud ja lubas pärast juurdluse lõppu ka nende nimed avalikuks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles