Pakistanis tapetute seas on Vene, Ukraina ja Hiina kodanikke

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäed Pakistani põhjaosas.
Mäed Pakistani põhjaosas. Foto: SCANPIX

Esialgsete andmete järgi on Pakistanis tapetud välismaalaste seas Vene, Ukraina ja Hiina kodanikke.

Pakistani siseministri Chaudhry Nisar Ali Khani sõnul hukkus 11 inimest.

Lisaks üheksale välismaalasele kaotas elu kaks pakistanlast, kes olid grupi giidideks, vahendas Xinhua. Minister mingeid detaile ohvrite kohta ei lisanud.

Briti rahvusringhääling BBC oi varem teatanud, mässuliste rünnakus alpinistide baaslaagrile Himaalajas sai surma üks Vene, viis Ukraina ja kolm Hiina Rahvavabariigi kodanikku.

Hiljem kirjutas BBC, et Vene kodaniku asemel sai surma  Leedu kodanik. AP aga kirjutab, et ukrainlasi polnud mitte viis, vaid kuus.  

Osa uudisteagentuure kirjutab, et tapeti ka pakistanlasest giid.

Venemaa saatkond Islamabadis ei oma kindlaid andmeid juhtunust, kuid tegeleb nende kogumisega, vahendas Interfax.

«Me kontrollime ajalehtede väiteid. Konsulaadi töötajad selgitavad intsidendi asjaolusid,» ütles saatkonna esindaja telefonivestluses Interfaxiga.

Ukraina välisministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Jevgeni Perebijnis kinnitas aga RIA Novosti, et kõnealuses terroriaktis hukkus viis Ukraina kodanikku.

Hukkunute surnukehad toimetati helikopteritega Pakistani pealinna Islamabadi. Riigi president Asif Ali Zardari ja peaminister Nawaz Sharif mõistsid rünnaku hukka.

Vastutuse välismaalaste tapmise eest võttis endale islamiäärmuslik grupeering Jundallah, vahendas Reuters.

Grupeeringu esindaja Ahmed Marwat kinnitas, et välismaalased on nende vaenlased ja nad korraldavad taolisi rünnakuid ka tulevikus.

Politseinike ja kohaliku meedia andmetel leidis rünnak aset kella 22 paiku kohaliku aja järgi. Väidetavalt politsei vormirõivaid kandnud kurjategijad avasid tule välismaalaste pihta, kes elasid 8126 meetrit kõrge Nanga Parbati (kõrguselt üheksas mägi maailmas) jalamil asuvas hotellis.

Seniste andmete järgi oli ründajad kümme kuni 12. Nad kamandasid turistid, kes olid läinud juba magama, hotellist välja ja avasid seejärel tule.

Rünnakust pääses eluga üks hiinlane. Siseministri Chaudhry Nisar Ali Khani sõnul õnnestus tal end varjata drenaažitorustikus seni, kuni saabus päästemeeskond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles