Lõuna-Korea valitsuse veebilehed langesid küberrünnaku ohvriks

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Koreas mäleastatakse Korea sõja alguse 63. aastapäeval selles hukkunuid.
Lõuna-Koreas mäleastatakse Korea sõja alguse 63. aastapäeval selles hukkunuid. Foto: Reuters / Scanpix


Lõuna-Korea andis täna hommikul pärast valitsuse veebilehtede ründamist küberhäire.


Mitmete täna hommikul tõenäoliselt koordineeritud rünnaku ohvriks langenud veebilehtede seas olid ka presidendi kantseleile ja riiklikku poliitikat koordineerivale asutusele kuuluvad, edastas BBC.

Ründajaid pole valitsuse sõnul veel tuvastatud.

Intsident leidis aset 1950. - 1953. aasta Korea sõja alguse aastapäeval.

«Valitsus kinnitab identifitseerimata häkkerite poolt toime pandud rünnakut, mis sulges mitmed veebilehed, sealjuures Sinise maja oma,» teatas teadusminister avalduses. Siniseks majaks nimetatakse presidendi kantseleid.

Lehekülgedele postitati Põhja-Korea liidrit Kim Jong-uni kiitvaid sõnumeid ning teateid, et selle eest vastutab Anonymous.

Ananymous eitas oma ametlikult Twitteri kontol igasugust seotust rünnakutega.

Küll aga on rühmitus varem omaks võtnud Operatsiooni Vaba Korea raames läbi viidud Põhja-Koreaga seotud sotsiaalmeedia võrgustiku profiilidesse sisse murdmise.

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap kinnitusel rünnati samas ka mitmeid Põhja-Korea veebilehti: nii Korea uudiste keskagentuuri, ajalehte Rodong Sinmun kui portaali Naenara leheküljed olid nende andmetel täna hommikul maas.

20. märtsil pandi toime küberrünnakud mitmele Lõuna-Korea pangale ja uudisteagentuurile ning mõjutati ligi 32 000 arvutit ja häiriti pangateenuseid.

See leidis aset kahe Korea vaheliste suhete pingenemise perioodil ning Lõuna süüdistas selles Põhja-Koread. Samuti süüdistatakse neid ka varasemates küberrünnakutes aastatel 2009 ja 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles