Moskva taunis nõukogude sümboolika keelustamist Lätis

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude Liidu sümboolikaga särk.
Nõukogude Liidu sümboolikaga särk. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.


Vene välisministeerium väljendas täna nördimust seoses Läti parlamendi otsusega keelustada nõukogude sümboolika kasutamine avalikel üritusel, nimetades seda jõhkraks katseks Teise maailmasõja ajalugu ümber kirjutada.


«Läti parlamendi otsus võrdsustada fašismi võitmisel otsustavat rolli etendanud riigi sümbolid natsisümbolitega tekitab sügavat nördimust,» ütles Vene välisministeeriumi esindaja Aleksandr Lukaševitš. «Oleme tunnistajaks järjekordsele teotavale katsele kirjutada ümber Teise maailmasõja ajalugu ning rüvetada nende mälestust, kes ohverdasid oma elu maailma päästmiseks fašistlikust katkust.»

Moskva loodab, et Läti võimud mõistavad, et need ebamoraalsed ajaloolised eksperimendid võivad tõsiselt rikkuda Läti-Vene suhteid, märkis Vene välisministeerium oma võrgulehel.

Läti seadusandjad kiitsid 20. juunil heaks seadusparandused, mis keelustavad nõukogude ja natsisümboolika igasugustel avalikel üritustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles