Välisminister Lavrov: Snowden ei ole Venemaa riigipiiri ületanud

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov kinnitas, et Edward Snowden pole ületanud Venemaa riigipiiri.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov kinnitas, et Edward Snowden pole ületanud Venemaa riigipiiri. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa välisminister Sergei Lavrov kinnitas täna, et USA jälgimisprogrammid paljastanud Edward Snowden pole riiki sisenenud ning nad ei tea tema asukohast midagi.


USA ärgitas eelnevalt Venemaad Snowdeni igal juhul riigist välja saatma, ent juba siis polnud selga, kas ta asub endiselt Moskva lennujaamas, edastas uudisteagentuur AFP.

Väidetavalt sõitis Snowden pühapäeval Hong Kongist Moskvasse, ent ametnike sõnul ei lahkunud ta kunagi lennujaama transiit-tsoonist.

«Me ei ole mingil moel seotud härra Snowdeni, team suhetega USA õigussüsteemiga ega tema liikumisega ümber maailma,» teatas pressikonverentsil Venemaa välisminister Sergei Lavrov.

Lavrov ei kinnitanud ega lükanud ümber väidet, et endine Rahvusliku Julgeolekuagentuuri (NSA) tehnik saabus pühapäeval Šeremetjevo lennujaama, ent ta kinnitas, et Snowden ei ole ületanud Venemaa piiri ega väljunud lennujaamast.

«Ta valis oma teekonna ise. Meie kuulsime sellest, samamoodi nagu suurem osa siinviibijatest, meediast. Ta ei ületanud Venemaa piiri,» sõnas Lavrov.

Venemaa uudisteagentuuride väitel on Snowden pühapäevast saadik peatunud Šeremetjevo lennujaama nn kapselhotellis, kus viibimiseks pole tal vaja viisat ega läbida passikontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles