Pattaya maffia röövis tellimustööna Eesti ärimehe

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pattaya rand.
Pattaya rand. Foto: Reuters / Scanpix

Eesti kinnisvaraärimees pääses Pattaya ajakirjanduse andmetel napilt surmasuust pärast seda, kui kohalik maffia ta tellimustööna röövis.


Uudistelehekülje PattayaOne andmetel oli tegu tellimustööga ühelt Peruu kliendilt, kes soovis eestlase kõrvaldamist. Politsei suutis õnneks päästa nii mehe, kui arreteerida kolm gängi liiget.

Pattaya Daily News'i andmetel oli ärimehe nimeks Janek Kisalu, kuigi teised kohalikud ajalehed esitavad ka muid nimevariante.

41-aastane Aleksander Peruust ostis Pattaya One'i andmetel eestlaselt 4 miljonit bahti (98 500 eurot) maksnud korteri. Aleksandri väitel kandis ta raha müüjale üle, ent eestlane kavatses teda petta ning müüa korteri kolmandale osapoolele.

Ostja otsustas palgata Vene päritolu juhiga maffiarühmituse ning maksis neile, et nad rööviksid ning tapaksid eestlase.

Rühmitusse kuulus 6 meest, kellest vaid üks oli kohalikku päritolu – 40-aastane Khun Pongsatorn, endine Tai õhujõudude liige. Gängi juhtis 52-aastane Sergei Erohhin. Nad röövisid eestlase esmaspäeva pärastlõunal. Kõik röövijad kandsid maske ning olid relvastatud taserite ja haamriga. Neil oli kaasas ka tundmatut sinist vedelikku sisaldav süstal, lillad unerohutabletid ja pisut valget pulbrit, mis oli ilmselt kokaiin.

Ohvri õnneks nägi röövimist pealt tema naine ning pöördus kohe politsei poole, kes suutis tihedast liiklusest leida röövijate Honda Accordi. Kahel saateautol kolme röövijaga õnnestus põgeneda.

Eestlane viidi haiglasse näopiirkonna vigastuste tõttu, tal kahtlustati ka murtud ninaluud.

Esmaspäeva õhtul pidas kohalik politseiülem kindral Katcha pressikonverentsi, kus teatas ühe peruulase, venelase ja tai rahvusest mehe arreteerimisest seoses eestlase röövimisega. Politsei tegeleb kolme ülejäänud gängi liikme otsimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles