Iraagis sai rünnakutes surma 17 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid Iraagis.
Sõdurid Iraagis. Foto: AFP / Scanpix

Iraagi põhjaosas õhkis end teisipäeval meeleavaldajaid täis telgis kaks enesetapuvõitlejat, kogu riigis sai erinevates rünnakutes surma vähemalt 17 ja vigastada 55 inimest.

Kõige rohkem inimelusid nõudnud plahvatused kärgatasid keskpäeval segaasustusega Tuz Khurmatu linnas, kus telgis lasi ennast õhku kaks enesetaputerroristi, surma sai 11 inimest, ütles linnapea kohusetäitja Talib al-Bayat.

Hukkunute seas oli ka provintsi asekuberner ja tema kaks poega, samuti endine riiginõunik.

Püha linna Kerbala lähistel plahvatas isevalmistatud lõhkeseadeldis šiia palverändurite väikebussi juures, võimude teatel sai surma kolm ja vigastada 15 inimest.

Pealinnas Bagdadis lõhkes pomm palverändurite väikebussis, surma sai kolm ja haavata mitmeid inimesi.

Iraagi pealinnas Bagdadis ja riigi põhjaosa linnades hukkus esmaspäeval pommiplahvatustes 39 ja sai vigastada 81 inimest Iraagis on juunikuu vägivallalaines tapetud juba rohkem kui 350 inimest.

Iraagis on vägivald aasta algusest peale suurenenud, selle taga on peamiselt sunnide vähemus, kes ei ole šiiade juhitava valitsuse tegevusega rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles