Limonov: vastuseks Buti vangistamisele tuleb Snowdenile asüüli anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Limonov
Eduard Limonov Foto: SCANPIX

Opositsionäär Eduard Limonov on seisukohal, et Venemaa peab andma USA luureinfot lekitanud Edward Snowdenile varjupaiga vastuseks relvaärimehe Viktor Buti süüdimõistmisele Ühendriikides.

«Venemaal on Snowdenile poliitilise varjupaiga andmiseks moraalne õigus kasvõi juba sellepärast, et Ühendriigid röövisid salakavalalt Vene kodaniku Viktor Buti, mõistsid ta süüdi ja hoiavad Ameerika vanglas kinni,» kirjutas Limonov täna oma blogis.

Vene ärimeest koheldi kui kurjategijat «hoolimata üldteada faktist, et But pole Ühendriikide territooriumil kuritegusid toime pannud», tähendas Limonov.

Snowdenile varjupaika andes seaks Venemaa opositsionääri hinnangul õigluse jalule. «Niisamuti võtsid USA võimud kinni Vene kodaniku piloot Jarošenko. Neid inimesi ei tohi unustada. Nüüd on avanenud sobiv juhus! Õiglus tuleb jalule seada!» sedastas opositsionäär.

Ühendriikide riikliku julgeolekuameti (NSA) nuhkimisprogrammid paljastanud Snowden palus varem asüüli Ecuadorilt. Mais pages ta USA-st Hongkongi, ent möödunud pühapäeval lendas Moskvasse. Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnul viibib Snowden seniajani Šeremetjevo lennujaama transiittsoonis.

USA nõuab, et Venemaa annaks Luure Keskagentuuris (CIA) töötanud Snowdeni välja. Vene võimud väidavad, et Snowden pole Venemaa piiri ületanud ega viibi seega riigi territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles