Senaator John McCain hoiatas Ukrainat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arizona senaator John McCain.
Arizona senaator John McCain. Foto: SCANPIX

USA Vabariikliku Partei liige senaator John McCain ütles, et senati resolutsioon Ukraina küsimuses võib karmimaks muutuda, kui president Viktor Janukovitš viivitab ekspeaminister Julia Tõmošenko vabastamisega.

McCain rääkis sellest Washingtonis kohtumisel Ukraina ühinenud opositsiooni Batkivštšina poliitilise nõukogu esimehe, Batkivštšina parlamendifraktsiooni liidri Arseni Jatsenjukiga, vahendas uudisteagentuuri UNIAN ERR Uudised.

Jatsenjuk ja McCain arutasid ka Ukraina ja Euroopa Liidu suhteid ning assotsiatsioonileppe allkirjastamise perspektiive ELi tippkohtumisel Vilniuses, senaator kinnitas seisukohta, et selle leppe allkirjastamiseks peab Ukraina valitsus täitma kõik tingimused ja sealhulgas vabastama Tõmošenko.

Samuti arutati USA senati poolt resolutsiooni vastuvõtmise perspektiivi Tõmošenko vabastamise kohta seoses Euroopa inimõiguste kohtu otsusega. McCain ütles, et juhul, kui Janukovitš viivitab ekspeaministri vabastamisega ja assotsiatsioonilepe ELiga allkirju ei saa, võib senati resolutsioon võtta karmima ilme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles