Obama: me ei saada lekitaja Snowdenile hävitajaid järgi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama sõnas, et kui Riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) jälgimisprogrammi Prisma avalikustanud endine Luure keskegentuuri (CIA) analüütik Edward Snowden Venemaalt lahkub, siis ei lähe USA teda hävitajatega taga ajama.

Obama kinnitas seda eile Senegali visiidi ajal peetud kõnes, edastab AFP.

 Arvati, et Snowden lendab Kuubale, kuid eile ei olnud teda Moskva-Havanna lennul.

Venemaa meedia andmetel elab ameeriklane alates möödunud nädala pühapäevast Moskva Šeremetjevo lennujaama transiittsooni hotellis.

Snowden palus Ecuadorist asüüli. Ecuador on seni eitanud mehele reisidokumentide väljastamist. Oletatakse, et lekitaja soovib Kuuba kaudu Ecuadori jõuda.

Kõmulise meediaportaali Wikileaksi asutaja Julian Assange teatas varem, et Ecuador on andnud Snowdenile pagulase passi. Ecuadori välisministeeriumi esindajad hiljem seda ei kinnitanud.

Venemaa meedia kirjutas, et Snowdenil on Venemaalt raske lahkuda, kuna tal ei ole mitte mingisuguseid kehtivaid reisidokumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles