Hispaanias vahistati võimuerakonna endine varahoidja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania Rahvapartei endine varahoidja Luis Bárcenas.
Hispaania Rahvapartei endine varahoidja Luis Bárcenas. Foto: SCANPIX

Hispaania võimuerakonna Rahvapartei (Partido Popular, PP) endine varahoidja Luis Bárcenas vahistati eile, sest kardetakse tema põgenemist välismaale, teatasid võimuesindajad.

Riigikohtu kohtunik Pablo Ruz andis käsu korruptsioonis, rahapesus ja maksupettuses kahtlustatav Bárcenas vangistada, varem oli talle kehtestatud reisikeeld. Kohtunik põhjendas otsust sellega, et endine varahoidja võib omastatud raha abil põgeneda välismaale ja hävitada tähtsaid tõendusmaterjale.

Bárcenas on segatud kahte valitsusparteiga seotud korruptsiooniskandaali ja meest kahtlustatakse muu hulgas ka selles, et ta suunas pistiseraha erakonna juhtkonnale.

Ruz teatas juba paar nädalat tagasi, et endise varahoidja käes oli rohkem raha kui varem arvati - 47 miljonit eurot salajasel Šveitsi pangaarvel.

Kohtunik ütles avalduses, et Šveitsist saadud dokumendid paljastasid, et Luis Bárcenase arvetel Šveitsis oli rohkem kui need 38 miljonit eurot, mille ta veebruaris ülekuulamisel omaks võttis.

Toona käskis kohtunik Bárcenasel passi loovutada. Bárcenas ütles Ruzile, et ta teenis raha investeeringutega, mis ei olnud seotud tema tööga laekurina.

Bárcenas oli peaminister Mariano Rajoy Rahvapartei laekur aastail 2008-2009 ja senaator aastail 2004-2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles