Video: Uus-Meremaa ametivõimud jätkavad seitsme purjetaja otsinguid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus-Meremaa lähistel jätkuvad kuunari Nina ja selle seitsme meeskonnaliikme otsingud, vahendas Reutersi video.

Ameeriklased David ja Rosemary Dyche ning nende 17-aastane poeg David lahkusid Uus-Meremaalt Opuast 21-meetrise kuunariga 29. mail ning võtsid suuna Newcastle’ile Austraalias.

Lisaks neile oli pardal neli inimest, kellest üks oli Briti kodanik ja ülejäänud ameeriklased.

Kapten David Dyche’i juhtimisel seilav kuunar on 21 meetrit pikk ja valminud aastal 1928.

Kogu sellega seilanud seltskond on nüüd aga jäänud kadunuks, kinnitas Uus-Meremaa televisioon. Lennukiga läbi viidud laiaulatuslikud otsingud näitasid, et kui laev oleks merel, siis oleks seda ka märgatud, rääkis pääste- ja koordinatsioonikeskuse pressiesindaja Neville Blakemore täna.

Oletatavasti on juhtunud õnnetus, kuid Blakemore kinnitas, et ta pole kaotanud lootust leida eluga pääsenud inimesi. Otsijad keskenduvad nüüd vraki või päästeparve otsingutele piki Uus-Meremaa põhjarannikut.

Meteoroloog Bob McDavitt oli meeskonnaga ühenduses 3. juunil, rääkides halbadest ilmastikuoludest. «Nad olid mures, kuid mitte raskustes, kõik oli kontrolli all,» jutustas McDavitt.

Meteoroloog soovitas sõita lõunasse ja valmistuda tormiks. 4. juunil saatis ta SMS-i, kuid meeskonnalt enam vastust ei saanud.

Kuunari avariimajakat pole sisse lülitatud, kinnitas veeteedeamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles