Pakistani mošeeplahvatus nõudis vähemalt 32 inimelu

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani mošeeplahvatus nõudis vähemalt 32 inimelu.
Pakistani mošeeplahvatus nõudis vähemalt 32 inimelu. Foto: Reuters / Scanpix

Pakistani loodeosas asuvas mošees toimunud võimsas pommiplahvatuses hukkus vähemalt 32 inimest, kuid ohvrite arv võib tõusta poolesajani.


Swati oruga piirnevas Ülem-Diri piirkonna mägikülas Hayagai Sharqais toimunud enesetapurünnak leidis kohaliku valitsusallika kinnitusel aset reedese palvuse ajal, vahendas AFP.

«Me kardame, et surnute arv võib tõusta 45ni, sest inimesed on rusude vahel endiselt lõksus,» ütles Ülem-Diri piirkonna kõrge ametiisik Atif-ur-Rehmann, kelle sõnul on viga saanud rohkem kui 40 inimest. Politseiallikate teatel on vigastatuid 70.

Seni pole vastutust rünnaku eest keegi endale võtnud, kuid varem on enesetapurünnakuid riigi mošeedele korraldanud islamistlik äärmusrühmitus Taliban, millel on sidemed ka Afganistani sissidega.

Kuigi Pakistan on terrorismivastases sõjas formaalselt USA liitlane, on kohalikud võimud juba ammu hädas naaberriigi Afganistani piiri lähistel end sisse seadnud terroriorganisatsiooni Al-Qaeda ja islamiliikumise Talibani võitlejatega ning mägistel aladel tegutsevate sõjakate hõimudega.

Ülem-Diri piirkond asub Swati oru lähistel, kus Pakistani armee üritab lääneriikide survel äärmuslasi sõjaliste pealetungidega maha suruda ning regiooni taas oma kontrolli alla saada. Aprilli lõpus alanud suurpealetungi käigus on armee kinnitusel hukkunud rohkem kui 1200 mässulist ja 90 sõdurit, vahendas Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles