Egiptuses tapeti meeleavaldusel USA tudeng

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Egiptuses
Meeleavaldus Egiptuses Foto: SCANPIX

Egiptuse põhjaosas Aleksandria linnas tapeti reedel meeleavaldusel USA tudeng, kes töötas Ameerika kultuurikeskuses, teatas riiklik telekanal.

Hukkunu oli 21-aastane tudeng Andrew Pochter, kes töötas Egiptuses haridusega tegelevas vabaühenduses praktikandina, teatasid välisministeeriumi pressiesindaja Marie Harf ja Kenyoni Kolledž, mille tudeng Pochter oli.

Välisministeeriumi andmeil tapeti ameeriklane, kui ta pildistas Egiptuse presidendi Mohamed Morsi vastaste ja pooldajate vahelisi kokkupõrkeid.

Aleksandrias muutusid reedel valitsusvastased meeleavaldused vägivaldseks, surma sai kaks ja vigastada 70 inimest.

Rahvarahutused puhkesid reedel ka mitmetes teistes Egiptuse linnades, põlema süüdati kaks Moslemivennakonna poliitilise tiiva kontorit.

Pealinnas Kairos kogunesid nii valitsusvastased ja ka president Mohamed Morsi toetajad, kuid olukord püsis siiski rahulikuna. Morsi toetajad tuletasid meelde, et president on vabadel valimistel seaduslikult valitud. Tahriri väljakule kogunenud valitsusvastaste hinnangul on islamistide kätte koondunud liiga palju võimu ja president peaks tagasi astuma.

Egiptuses korraldatakse võistlevaid meeleavaldusi ka nädalavahetusel, pühapäevaks on kavandatud Morsi-vastast suurmeeleavaldust, kuhu oodatakse miljoneid inimesi.

USA kordas reedel soovitust vältida Egiptust reisisihina ning volitas vähemolulisi saatkonnatöötajaid ja diplomaatide perekondi riigist lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles