Obama: USA saab juhtida võitlust kliimamuutusega

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kutsus täna ameeriklasi üles juhtima rünnakut kliimamuutuse ja soojeneva keskkonna vastu.

«Nendel, kes juba tunnevad kliimamuutuse mõju, pole aega seda eitada, sest nad tegelevad selle tagajärgedega,» vahendab uudisteagentuur AFP Obama sõnu.

«Tuletõrjujad, kes võitlevad pikemalt metsatulekahjudega. Farmerid, kelle vili üks aasta närbub ning järgmine aasta vee poolt minema uhutakse. Perekonnad, kes muretsevad vee pärast, mis ära kuivab.»

«Selliste juhtumite kulu saab mõõta kaotatud elude ja elatusvahendiga, kaotatud kodude ja firmade, ja sadade miljardite dollaritega, mida kasutatakse katastroofidest taastumiseks,» lausus Obama. «Küsimus pole, kas sellega on vaja tegeleda. Küsimus on, kas me julgeme sellega tegeleda enne, kui on hilja.»

Obama käis uue kliimamuutuse vastu võitlemise plaani välja teisipäeval. Ta kutsus üles piirama olemasolevaid ja uusi tehaseid, et vähendada kasvuhoonegaaside hulka ning rohkem puhtamaid energiaallikaid kasutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles