Kairos kogunevad Morsi-vastased protestijad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Mohamed Morsi vastased meeleavaldajad
President Mohamed Morsi vastased meeleavaldajad Foto: SCANPIX

Egiptuses liitusid meeleavaldajad pühapäeval sadade inimestega, kes olid juba laagris Kairo Tahriti väljakul, et osaleda massimeeleavaldustel president Mohamed Morsi vastu.

Kairo Nasr City linnaosas lubasid Morsi toetajad korraldada istumisstreigi ja kaitsta aasta tagasi Egiptuse esimesed vabad presidendivalimised võitnud presidendi legitiimsust.

Politsei ja sõdurid on saadetud kõikjal riigis olulisemaid hooneid kaitsma, ütlesid julgeolekuametnikud. Tervishoiuministeerium ja haiglad on kõrgendatud valmisolekus.

Morsi-vastaseid meeleavaldusi korraldab rohujuuretasandi liikumine Tamarod, mis on enda sõnul kogunud enam kui 22 miljonit allkirja petitsioonile, mis nõuab ennetähtaegseid presidendivalimisi. Allkirjade arvule ei ole võimalik sõltumatult kinnitust saada.

Pühapäevasele aastapäevale eelnenud nädalal toimusid tänavaprotestidel kokkupõrked, milles hukkus kaheksa inimest, nende seas üks ameeriklane.

Mitu ajalehte nimetas pühapäeva "viimseks kohtupäevaks". Sõltumatu päevaleht Al-Tahrir soovitas oma esiküljel punases kirjas: "Lahku".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles