Maastikupõleng Arizonas nõudis 19 tuletõrjuja elu

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel Ühendriikide edelaosas Arizona osariigis puhkenud maastikupõlengute kustutamisel hukkus eile Phoenixi linnast põhjas Yarnelli mäel 19 tuletõrjujat.

Kohalike võimude teatel on pool Yarnelli linnast, umbes 250 elumaja langenud tuleroaks ning tuli on levinud umbes 400 hektarile, vahendas uudisteagentuur AFP.

Aafrika riikides visiidil viibiv Ühendriikide president Barack Obama nimetas hukkunud tuletõrjujaid kangelasteks ning lubas piirkonnale valitsuse abi.

«Nad olid kangelased – kõrgetasemelised professionaalid,» märkis Obama, kelle sõnul kaitsesid tuletõrjujad ennastsalgavalt oma kaaskodanike elu ja vara.

«Michelle (USA esileedi – toim) ja mina ühineme kõigi ameeriklastega mõtetes ja palvetes nende vaprate tuletõrjujate perede ja kõigi nendega, kelle elu see õudne tragöödia on pea peale pööranud,» lisas Obama.

Tegemist on viimase 80 aasta musteima peatükiga Ühendriikide tuletõrjujate ajaloos. 1933. aastal sai põlengute kustutamisel Los Angelese lähedal asuvas Griffithi pargis surma 29 tuletõrjujat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles