Arktikas sukeldunud Vene spetsialist pakub abi Airbusi leidmiseks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miniallveelaev Mir-1 Arktikas augustis 2007.
Miniallveelaev Mir-1 Arktikas augustis 2007. Foto: AP / Scanpix

Venemaa süvameresukeldujad pakuvad abi Atlandi ookeani kukkunud Air France'i reisilennuki Airbus 330-200 otsimiseks.


Arktika uurija Artur Tšilingarov, kes eelmisel aastal juhtis sukeldumismissiooni Baikali järve põhja, kasutaks ookeanis 6 kilomeetri sügavusse laskuda suutvaid miniallveelaevu Mir, vahendas AFP.



Mina võin kohe välja lennata, kinnitas Tšilingarov. Minu kolleeg Vladimir Gruzdev, kes osales sukeldumistel Arktikas ja Baikalil, teatas samuti oma valmisolekust.

Vene spetsialistid võtaksid endaga kaasa allveelaevad Mir-1 ja Mir-2, rääkis uurija. Isegi kui vrakk lebab 5000 meetri sügavusel, ei käi see neile üle jõu, kinnitas Tšilingarov.

Mir-1 ja Mir-2 osalesid 2008. aasta suvel Baikali järves magevee maailmarekordi püstitamises, sukeldudes põhja 1680 meetri sügavusele.

Atlandi ookeani kohal, Kirde-Brasiilia rannikust umbes 1000 kilomeetri kaugusel, otsivad jälgi esmaspäeval kadunuks jäänud reisilennukist 12 lennukit, 3 Brasiilia mereväe laeva ja kopter.

Rio de Janeirost Pariisi lennanud Airbusi pardal oli õnnetuse hetkel kokku 228 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles