USA hakkab homopaaridele rohelisi kaarte jagama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Marsh ja Tray Popov on esimene samasooline abielupaar, kus ühele osapoolele anti elamisluba samadel heteropaaridega samadel alustel. Popov on pärit Bulgaariast.
Julian Marsh ja Tray Popov on esimene samasooline abielupaar, kus ühele osapoolele anti elamisluba samadel heteropaaridega samadel alustel. Popov on pärit Bulgaariast. Foto: AP / Scanpix

USA valitsus teatas, et abielus samasoolised paarid saavad nüüd heteropaaridega võrdsetel alustel alalist elamisluba ehk rohelist kaarti taotlelda.


Otsus lähtub ülemkohtus möödunud nädalal tehtud otsusest, millega kinnitati samasooliste abielu lubavates osariikides oma liidu kinnitanud paaridele föderaalsed õigused.

Pärast kohtuotsust pöördus president Barack Obama erinevate ametkondade poole, kindlustamaks, et seda rakendatakse.

«Ma olen pöördunud USA kodakondsus- ja migratsiooniteenuste poole, et samasooliste abikaasade esitatud ümberasumisavaldused vaadataks üle samamoodi nagu vastasoost paaride puhul,» kinnitas USA sisejulgeoleku minister Janet Napolitano.

Samasoolised võivad abielluda 12 osariigis ja pealinnas Washington D.C.-s. Pärast teistkordset ülemkohtu otsust möödunud kolmapäeval jätkas ka California samasooliste abielude tunnustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles