Oscari võitjast saab Aserbaidžaani presidendikandidaat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rustam Ibragimbekov.
Rustam Ibragimbekov. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani nõrgenenud opositsioon valis täna oma presidendikandidaadiks Oscariga pärjatud filmi «Päikesest rammestunud» stsenaristi Rustam Ibragimbekovi, kel tuleb oktoobris võistelda praeguse riigipea Ilham Alijeviga.

Ibragimbekovi, kes on vene režissööri Nikita Mihhalkovi 1994. aasta filmi kaasautor, valis välja mais opositisoonierakondade ühendamiseks loodud Demokraatlike Jõudude Rahvuskogu.

«Meile tundus loogiline esitada Rustam Ibragimbekov opositsiooni ainsaks kandidaadiks,» ütles opositsioonierakonna Musavat esimees Isa Gambar, kelle sõnul näitab see opositsiooni koostöötahet.

Ibragimbekov elab küll Moskvas, aga on kodumaal väga tuntud, ja kui 74-aastane stsenarist kandidaadiks registreeritakse, tuleb tal seista vastamisi 2003. aastal isalt naftariigi pärinud Alijeviga, kelle võimupartei Jeni Azerbaidžan (Uus Aserbaidžaan) juba juunis oma kandidaadiks seadis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles