ÜRO juht muretseb Homsi lõksu jäänud süürlaste pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatused kuuluvad süürlaste argipäeva. Pildil olev suitsusammas kerkis üles Houla linnas Homsi provintsis tänavu apriillis.
Plahvatused kuuluvad süürlaste argipäeva. Pildil olev suitsusammas kerkis üles Houla linnas Homsi provintsis tänavu apriillis. Foto: SCANPIX

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon väljendas neljapäeval muret 2500 tsiviilelaniku pärast, kes on jäänud lõksu Homsi linna Süüria keskosas, millele valitsusväed ägedalt peale tungivad.

Ban kordas üleskutset lõpetada konfliktipoolte relvadega varustamine ja valutas südant lahingutegevuse pärast Homsis, ütles tema pressiesindaja Eduardo del Buey.

«Umbkaudu 2500 tsiviilisikut on Homsis lõksus,» sõnas ta.

Ban manitses sõdivaid pooli tsiviilohvritest hoiduma ja humanitaarabi Homsi laskma ning keelitas lubama lõksu jäänud inimestel karistust kartmata lahkuda.

ÜRO peasekretär väljendas muret ka kahte Aleppo provintsi šiiade küla ähvardavate ohtude pärast.

Süüria presidendi Bashar al-Assadi väed on Liibanoni šiialiikumise Hizbollah' võitlejate toel pealetungil Homsi linnale. Riigi keskosas paiknevat võtmetähtsusega linna on piiratud juba üle aasta.

Süüria konflikt on nõudnud alates 2011. aasta märtsist rohkem kui 100 000 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles