Saksa minister soovitab USA nuhkimise kartjatel guugeldamisest loobuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Peter Friedrich.
Hans-Peter Friedrich. Foto: SCANPIX

Saksa siseminister Hans-Peter Friedrich soovitas täna inimestel, kes kardavad, et nende andmed satuvad USA luureagentuuride kätte, loobuda kasutamast Ameerika veebisaite nagu Google ja Facebook.

Friedrich ütles Berliinis ajakirjanikele, et «kui keegi kardab, et tema suhtlust mingil moel jälgitakse, kasutagu teenuseid, mis ei käi läbi Ühendriikide serverite».

USA endise luuretöötaja Edward Snowdeni paljastatud nuhkimisprogrammid on ärevusse ajanud nii internetikasutajad kui Euroopa valitsused ning kõlanud on üleskutsed kehtestada rangemad rahvusvahelised andmekaitsereeglid.

Friedrich kinnitas, et Saksa ametiisikud on USA kolleegidega ühenduses «kõigil tasanditel» ja järgmisel nädalal sõidab delegatsioon Washingtoni arutama süüdistusi tavakodanike ja Euroopa Liidu ametiasutuste järel nuhkimises.

Snowden lekitas ajakirjandusele, et Ühendriikides kuulatakse salaja pealt miljoneid telefonikõnesid ning sealsed eriteenistused käivitasid 2007. aastal ülisalajase programmi PRISM, mis tagab neile juurdepääsu üheksa suure IT-firma serverite andmetele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles