Egiptuse eriüksused on võtnud kontrolli alla Kairo kesklinna

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Egiptuses on relvajõudude eriüksused võtnud oma kontrolli alla pealinna Kairo kesklinna ning ümber piiranud enamiku strateegilistest objektidest, armee teatel läheb võim ajutise valitsuse kätte.

Ümber piiratud on ka presidendi kantselei, kus islamistist president Mohamed Mursi parasjagu peaks viibima, kõrvalisi isikuid sõjaväelased kantselei juurde ei luba, vahendas «Aktuaalset kaamerat» ERR Uudised.

Viimastel andmetel on armee teatanud, et võimuvahetusega kaasneb mõneks ajaks võimu minek ajutise valitsuse kätte, sellele järgnevad aga peatselt uued presidendi- ja parlamendivalimised.

President keeldus vastupidiselt opositsiooni nõudmisele tagasi astumast, põhjendades seda rahvalt saadud mandaadiga, ning ütles, et Egiptuse tuleviku peab otsustama koalitsioonivalitsus, opositsiooniparteid keeldusid aga Mursiga läbi rääkimast ning kohtusid selle asemel relvajõudude ülemjuhiga.

Armeejuhtide kinnitusel teostavad nad rahva tahet, kes nõuab presidendi tagasiastumist, ajalehe Al-Ahram andmeil on relvajõududel plaanis ajutiselt riiki juhtima panna põhiseaduskohtu ülemkohtunik ning üks armee esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles