Egiptuse ajutine riigipea annab täna ametivande

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adly Mansour
Adly Mansour Foto: Wikipedia.org

Egiptuses määrati pärast president Mohamed Morsi tagandamist ja armee riigipööret ajutiseks riigipeaks konstitutsioonikohtu esimees Adly Mansour. 

Mansour annab ametivande täna, edastab Reuters.

Morsi Facebooki leheküljele ilmus kirjutis, et Morsi mõistab sõjalise riigipöörde hukka. Ei ole teada, kas tegemist on Morsi enda või ta nõunike kirjutatuga.

Morsi tagandamine tõi tema pooldajad tänavatele.

Armee esindajate kinnitusel püütakse presidendivalimised viia läbi nii kiiresti kui võimalik.

Saudi Araabia kuningas Abdullah bin Abdulaziz bin Abdulrahman bin Faisal bin Turki bin Abdullah bin Muhammad bin Saud on esimene riigipea, kes õnnitles Egiptuse uut ajutist juhti.

Kuningas Abdullah kiitis oma pöördumises ka Egiptuse armee kiiret tegutsemist.

Pärsia lahe riikidest teatasid veel Araabia Ühendemiraadid, et muutused Egiptuses on positiivsed. Araabia Ühendemiraadid avaldasid varem kartust, et Egiptuse mõjukas Moslemi Vennaskond võib hakata nende riigi sisepoliitikasse sekkuma.

Katar seevastu ei ole kommenteerinud Egiptuse presidendi Mohamed Morsi võimult eemaldamist. See riik on avalikult Moslemi Vennaskonda toetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles