Atlandi ookeanist on välja toodud 17 surnukeha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia mereväele kuuluv kopter toob veest välja Airbusist pärit esemeid.
Brasiilia mereväele kuuluv kopter toob veest välja Airbusist pärit esemeid. Foto: Reuters / Scanpix

1. juunil alla kukkunud Air France’i reisilennuki pardal olnud 228 inimesest oli eilseks Atlandi ookeanist leitud 17 inimese surnukehad. Leitud on ka kümneid Airbus A330 keretükke.




Nii surnukehad kui keretükid peaksid täna jõudma laevaga Brasiiliale kuuluvale Fernando de Noronha saarestikule. Sealt toimetatakse need edasi Recifesse riigi kirderannikul, kus laibad hambakaartide ja omaste DNA-proovide järgi tuvastatakse, vahendas AFP.



Laupäeval avastati kahe mehe surnukehad 1150 kilomeetri kaugusel Recifest ehk pisut põhja pool ekvaatorist, üleeile avastasid Brasiilia mereväealus ja Prantsuse fregattalus ülejäänud 15 surnukeha.



Neist neli oli mees- ja neli naissoost, ülejäänute sugu oli esialgsel vaatlusel võimatu kindlaks teha.



Air France’i lennu AF 447 katastroofi põhjused ei ole veel selgunud.



Endiselt piirkonda läbi kammivale viiele Brasiilia laevale, ühele Prantsuse fregatile ja allveelaevale, tosinale Brasiilia ja kahele Prantsusmaa lennukile jõuab homme appi Prantsuse tuumaallveelaev, et aidata üles leida lennuki pardasalvesteid.



Ilmselt ookeani põhjas kuni 6000 meetri sügavuses lebavad mustad kastid lõpetavad asukohasignaalide saatmise kolme nädala pärast.



USA merevägi teatas üleeile, et saadab mustade kastide leidmiseks omalt poolt piirkonda kaks alust ja umbes 20-liikmelise meeskonna.



«Esimene laev jõuab sündmuskohale 10. juunil,» ütles Pentagoni pressiesindaja Jeff­rey Gordon AFP-le. «Neid saab kasutada allveelaevade ja igasuguse vee all heli väljasaatva asja ülesleidmiseks.»



Juhul kui pardasalvestiste asukoht suudetakse kindlaks teha, läheb neid üles leidma väike uurimisallveelaev Nautile, mis on uurinud ka Titanicu vrakki. Musti kaste leidmata on Airbusi allakukkumise põhjusi kindlaks teha ekspertide sõnul ülimalt keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles