Briti politsei uurib 38 isiku seotust Madeleine McCanni kadumisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate ja Gerry McCann näitamas fotoroboti pilti, milline nende tütar Madeleine praegu välja näha võib
Kate ja Gerry McCann näitamas fotoroboti pilti, milline nende tütar Madeleine praegu välja näha võib Foto: SCANPIX

Briti politsei uurib 38 isikut, keda kahtlustatakse seotuses 2007. aastal Portugalis kadunuks jäänud Briti tüdruku Madeleine McCanniga.

Uurijate sõnul ei ole need isikud varem kahtluse all olnud, edastab The Guardian.

Tegemist on viie erineva riigi kodanikega ning nende seas on ka 12 britti.

Need isikud leiti Briti ja Portugali politsei korraldatud operatsiooni Granges käigus, milles 37 uurijat uuris aastate jooksul saadud tõendusmaterjali uuesti läbi.

Portugali uurijad lõpetasid McCanni kadumise uurimise 2008. aasta suvel.

Briti peaminister David Cameron lasi Madeleine McCanni vanemate Gerry ja Kate McCanni palvel 2011. aastal uurimise uuesti käivitada.

Briti politseil on 30500 leheküljeline tõendusmaterjali raport, milles on nii eradetektiivide kui ka Portugali politsei poolt kogutud tõendid.

Seni on see uurimisoperatsioon Briti politseile maksma läinud viis miljonit naela.

Politsei eriuurijate rühma juht Andy Redwood sõnas, et tõendusmaterjali uus läbitöötamine andis palju uusi juhtlõngu, mida nüüd uuritakse.

Redwoodi arvates võib Madeleine McCann elus olla. Tüdruk oleks praegu kümneaastane.

«Uus materjali läbivaatamine andis palju uut materjali ja tunnistajaid. Nüüd saame käivitada uue laiaulatusliku uuringu,» teatas Redwood.

Madeleine McCann oli koos perekonnaga Portugalis Algarves Praia de Luzis 2007. aasta mais puhkamas. Ta kadus hotellitoast, kui ta vanemad restoranis einestasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles