Leedu: EL ja USA arutavad esmaspäeval andmekaitseküsimusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Euroopa Liidu lipud
USA ja Euroopa Liidu lipud Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu (EL) ja USA ametnikud arutavad esmaspäeval andmekaitsega seotud küsimusi, luureprobleemid jäävad ilmselt kõrvale, ütlesid EL-i eesistuja Leedu allikad reedel BNS-ile.

Konsultatsioonid Washingtonis on ajendatud Ühendriikide ulatuslike luureprogrammide paljastamisest.

"Esmaspäevased konsultatsioonid Washingtonis tegelevad eeskätt andmekaitseküsimustega. Luureteema puudutamist ei ole oodata, kui just ameeriklased ei otsusta oma nägemust esitada," ütles Leedu ametnik.

EL-i delegatsiooni koosseisu ei ole veel lõplikult kinnitatud, see peaks Brüsselis kinnituse saama reedel.

Viimastel nädalatel on Euroopa meedia kihanud USA luureprogramme puudutavatest teadetest, mis näitavad, et Ühendriigid on nuhkinud EL-i institutsioonide ja diplomaatiliste esinduste järele.

Mõned riigid nagu Prantsusmaa on nõudnud USA ja EL-i esmaspäeval algama kavandatud vabakaubanduskõneluste peatamist, kuid Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso pakkus kolmapäeval välja kompromissi, et vabakaubandusleppe kõnelused algavad paralleelselt EL-i töörühmade tegevusega nuhkimissüüdistuste tõelevastavuse uurimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles