Egiptuse ajutine riigipea saatis parlamendi laiali

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse konstitutsioonikohtu esimees ja ajutine riigipea Adly Mansour.
Egiptuse konstitutsioonikohtu esimees ja ajutine riigipea Adly Mansour. Foto: SCANPIX

Egiptuses pärast president Mohamed Mursi kukutamist ajutiseks riigipeaks nimetatud Adli Mansour saatis täna oma dekreediga parlamendi laiali.

Riigitelevisiooni teatel nimetas eile ametisse vannutatud Mansour ühtlasi Egiptuse luurejuhiks Mohamed Ahmed Faridi, vahendas ERR Uudised Reutersit.

Faridi vahetab välja Mohamed Raafat Shehata, kelle määras ametisse Mursi, Shehatast saab aga Mansouri julgeolekunõunik.

Egiptuse pärast muret tundvad analüütikud on rõhutanud, et uus võim peab igal juhul hakkama tegema koostööd ka võimult kukutatud Moslemivennaskonnaga, kuna vaid nii hoitaks ära mõttetud teravused ühiskonnas, Moslemivennaskond rõhutab samas, et sõjavägi on hävitanud demokraatia ning koostöö sellise mängureeglite rikkujaga tähendaks kuritööle kaasaaitamist.

Ühe lahendusena tekkinud kriisile on Rahvuslik Päästerinne ajutise valitsuse etteotsa pakkunud oma juhti Mohammed ElBaradeid, meest, kes on küll vennaskonnaga opositsioonis, kuid ei kiida heaks selle juhtide vahistamist, rõhutades, et võimult tõugatutega tuleks hoopiski lepitust ning ühist keelt otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles