Türgi politsei kasutas protestijate vastu pisargaasi ja veekahureid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastased protestid on Türgis kestnud juba üle kuu aja.
Valitsusvastased protestid on Türgis kestnud juba üle kuu aja. Foto: Scanpix/AP

Türgi märulipolitsei kasutas täna Istanbulis pisargaasi ja veekahureid, et ajada laiali Taksimi väljakule siseneda soovinud ligi 3000 meeleavaldajat.

Rahvahulk oli kogunenud İstiklâli avenüü kõnniteele, mis viib ligi kolm nädalat kestnud valitsusvastaste meeleavalduste sümboliks muutunud Taksimi väljakule.

Võimud teatasid laupäeval meeleavalduste sünnipaiga Gezi pargi avamisest rahvale, kuid hoiatasid, et proteste ei kavatseta seal rohkem sallida. «Kavatseme Gezi pargi rahvale kasutamiseks avada hiljemalt esmaspäeval,» lausus Istanbuli kuberner Hüseyin Avni Mutlu.

«Pargid ei ole protestide jaoks sobilikud. Nad peavad jääma kogu rahva jaoks rahu ja vaikuse kohtadeks,» lausus kuberner.

Türgi kohus tühistas hiljuti võimude kava Gezi pargi arendamiseks.

Valitsusvastased protestid said alguse 31. mail keskkonnakaitsjate soovist päästa Gezi pargi 600 puud, mis jäänuks jalgu seal taastada otsustatud Osmani-aegsetele sõjaväekasarmutele. Meeleavalduse jõhker mahasurumine tõi tänavatele tuhanded protestijad ja rahutused levisid üle riigi.

Rahutustes sai surma neli ja vigastada vähemalt 7500 demonstranti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles