San Francisco lennuõnnetuses hukkus kaks inimest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

San Franciscos eile toimunud lennuõnnetuses hukkusid kaks Hiina teismelist ning 182 inimest viidi haiglasse, neist paljud kergete vigastustega, kuid 42 on kriitilises seisundis.

Õnnetuses hukkunud kaks teismelist tüdrukut olid Hiina kodanikud. «Minule teadaolevatel andmetel leiti nad maandumisrajalt,» sõnas San Francisco tuletõrjeülem Joanne Hayes-White CNNile.

Asian Airlines’i lennuk, mille pardal oli üle 300 inimese, üritas maanduda, kuid prantsatas lennurajale ning süttis seejärel põlema. Inimesed olid sunnitud täispuhutavaid liugteid mööda põgenema, samal ajal kui leegid järjest suuremaks muutusid, kirjutab uudisteagentuur AP.

Pealtnägijate sõnul kõikus rajale lähenenud lennuk ebatavaliselt küljelt küljele.

Lennukis viibinud reisija Vedpal Singh ütles, et piloot ega meeskonnaliikmed ei hoiatanud reisijaid enne seda, kui lennuk järsku vastu maad prantsatas. «Me teadsime, et midagi läks väga valesti,» sõnas õnnetusest rangluumõraga pääsenud Singh. «On imeväärne, et me ellu jäime.»

Endine sõjalennuki piloot ja õnnetuse uurija Mike Barr ütles olemasolevate tõendite põhjal, et lennuk oli maandudes liiga madalal ning võis lennata vastu lennuraja lõpus asuvat lainemurdjat. Barr sõnas, et kuna lennuk hakkas maanduma, siis selle telik või saba võis tabada lainemurdjat. Ta lausus, et see seletaks, miks lennuk rajale järsku prantsatas.

San Francisco lennujaam suleti mitmeks tunniks pärast õnnetust ning taasavamisel kasutati vaid kahte lennurada neljast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles