Leht: Snowdeni juhtum ei mõjuta Obama Moskva-visiidi ettevalmistusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama (vasakul) ja Venemaa riigijuht Vladimir Putin
USA president Barack Obama (vasakul) ja Venemaa riigijuht Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Ettevalmistused Vene presidendi Vladimir Putini ja USA riigipea Barack Obama septembrikuiseks kahepoolseks kohtumiseks jätkuvad, hoolimata arengutest Ühendriikide luuresaladused lekitanud Edward Snowdeni ümber, kirjutas ajaleht Kommersant esmaspäeval.

"Oleme oma USA kolleegidega kohtumise korraldamise asjus pidevas kontaktis," lausus Putini pressisekretär Dmitri Peskov lehele.

Ühendriikide välisministeeriumile lähedane Kommersanti allikas on öelnud, et Obama ei pruugi Moskvat külastada, kui Snowden jääb Šeremetjevo lennujaama. Allikas ei välistanud, et septembris Peterburis toimuval G20 tippkohtumisel esindab USA-d Obama asemel asepresident Joe Biden.

Peskov ütles Kommersandile, et Kreml ei tea "Obama ultimaatumist" midagi. Tema sõnul viitavad senised Obama-visiidi ettevalmistused vastupidisele. "Olukord on selge. Venemaa ei kanna vastutust selle eest, et Snowden ei saa [Šeremetjevo] transiiditsoonist lahkuda," ütles pressisekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles