Leedu piirivalvurid alustavad protestiaktsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leedu piirivalvurid alustavad teisipäeval nõndanimetatud Itaalia protesti, kus kõiki piiri ületavaid inimesi ja sõidukeid kontrollitakse äärmise põhjalikkusega -- oma ametikohuseid ja -reegleid rangelt täites, ent mitte ületades.

Riikliku õiguskaitseorganite ametiühingu (NPPSS) juhi Vladimiras Banelis sõnul hõlmab protest Medininkai, Šalčininkai, Lavoriškese ja Raigardase piiriületuspunkte Leedu-Valgevene piiril.

"Piirivalvurid kontrollivad põhjalikult juhtide, reisijate ja sõidukite dokumente. Loomulikult ei leiuta keegi uusi protseduure, kuid samas viiakse läbi kõik protseduurid. Me ei tekita järjekordi kunstlikult," ütles ta.

Protest algas kell kaheksa hommikul teisipäeval ja lõpeb kell kaheksa neljapäeva hommikul.

Banelise sõnul on aktsioonist teavitatud välissaatkondi, autovedajate liitu ja Valgevene võime.

"Me loodame, et meie poliitikud hakkavad meie probleeme lahendama," ütles Banelis.

Leedu õiguskaitseorganite esindajad korraldasid möödunud nädalal protestiaktsiooni Vilniuse rahvusvahelises lennujaamas, et tõmmata endale riiki saabuvate Euroopa Komisjoni liikmete tähelepanu.

Politseinikud, päästetöötajad, tuletõrjujad, piirivalvurid ja vangivalvurid püüavad oma protestidega mõjutada võime suurendama õiguskaitseorganite rahastamist, parandama sotsiaalseid tagatisi ja alustama õiguskaitseüsteemi reformimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles