Video: fotograafi surma jäädvustas ta oma kaamera

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse Moslemi Vennaskonna meeleavaldust kajastanud fotograafi surma jäädvustas ta oma kaamera. Pildid Egiptuse armee snaiper
Egiptuse Moslemi Vennaskonna meeleavaldust kajastanud fotograafi surma jäädvustas ta oma kaamera. Pildid Egiptuse armee snaiper Foto: Youtube

Egiptuse Moslemi Vennaskonna meeleavaldust kajastanud fotograafi surma jäädvustas ta oma kaamera.

26-aastane Ahmed Samir Assem jäädvustas selle nädala esmaspäeval Kairos katustele paigutatud sõdureid, kes jälgisid meeleavaldust, edastab The Telegraph.

Youtube`i riputatud videolt on näha katuselt tulistavat snaiprit. Video lõpupoole suunab sõdur oma relva fotograafi suunas ning tulistab.

Pärast seda kaob videopilt. Tund hiljem teatas Egiptuse meedia Assemi hukkumisest.

«Meediakeskusesse tuli mees, kellel oli kaasas verine videokaamera ja sõnas, et üks kolleeg on kannatada saanud. Üks tund hiljem saime teada, et Ahmed lasti filmimise ajal maha. Tema kaamera jäädvustas juhtunu algusest lõpuni,» lausus väljaande Al-Horia Wa Al-Adala peatoimetaja Ahmed Abu Zeid.

Assem filmis sõjaväelinnaku ohvitseride kvartali juures, kus arvatakse olevat võimult tõugatud presidenti Mohamed Morsi.

Ei ole teada, miks snaiper järsku tulistama hakkas. Armee esindajate sõnul tulistas sõdur enesekaitseks. Moslemi Vennaskonna sõnul aga avasid sõdurid tule rahumeelsete meeleavaldajate pihta.

Moslemi Vennaskond plaanib kasutada Assemi videot armee vägivalla tõendusmaterjalina.

Esmaspäevases meeleavalduses kaotas elu 51 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles