Delhi grupivägistamise alaealine osaleja ootab täna kohtuotsust

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste turvalisuse probleemidest ajendatud meeleavaldused Indias jätkuvad - möödunud kuul koguneti taas ühe julma ohvri surmaga lõppenud vägistamise tõttu.
Naiste turvalisuse probleemidest ajendatud meeleavaldused Indias jätkuvad - möödunud kuul koguneti taas ühe julma ohvri surmaga lõppenud vägistamise tõttu. Foto: AFP / Scanpix

India noortekohus on täna jõudnud kätte aeg langetada otsus praeguseks 18-aastase noormehe üle, keda süüdistatakse möödunud aasta detsembris Delhi linnaliinibussis ohvri surmaga lõppenud grupivägistamises osalemises.

Kuriteo toimumise ajal oli noormees 17-aastane. Teda süüdistatakse vägistamises, mõrvas, asitõendite hävitamises ja veel reas muudes kuritegudes, mille hulka kuulub ka inimrööv, edastas BBC.

Süüdimõistmise korral ootab teda kuni kolm aastat parandusasutuses. Karistusest arvatakse maha juba vahi all veedetud aeg.

«Selle taga on idee, et kolm aastat on piisav aeg lapse ümber kasvatamiseks,» sõnas Delhis tegutsev advokaat Antan Kumar Asthana uudisteagentuurile AFP.

Nii noormees, kui neli täiskasvanut, kes astusid kohtu ette juhtumiks kohandatud kiirmenetluse korras, eitavad oma süüd. Täiskasvanuid võib oodata surmanuhtlus.


Kuues kahtlusalune leiti vanglast surnuna. Politsei väitel poos ta end üles, ent kaitsjad ja tema perekonnaliikmed kahtlustavad, et tegu oli mõrvaga.

Paljud, nende hulgas ohvri perekond, on nõudnud kuus kuud pärast jõhkrat kuritegu 18-aastaseks saanud noormehe üle täiskasvanute kombel kohtu mõistmist.

Juhtiva kongressierakonna Renuka Chowhary esindaja kõneles jaanuaris, et selle võika juhtumi valguses peaks üle vaatama selle, kuidas defineerida kriminaalseadustikus noort.


Märtsis võeti Indias vastu uus seadus, mis sätestab vägistajatele senisest karmimad karistused kuni surmanuhtluseni välja.


16. detsembril toimunud grupivägistamise ohvriks oli füsioteraapia tudeng, kes sõitis koos oma kaaslasega bussis. Politsei sõnul peksid ründajad neid mõlemaid ning vägistasid seejärel naist ja üritasid temast ka bussiga üle sõita. Naine suri raskete sisemiste vigastuste tõttu ligi kaks nädalat pärast rünnakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles