Snowden soovib kohtuda Vene inimõiguslaste ja advokaatidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden
Edward Snowden Foto: SCANPIX

Moskva lennujaamas redutav USA luureprogrammide paljastaja Edward Snowden on avaldanud soovi kohtuda Vene inimõigusaktivistide ja juristidega, ütlesid kutse saanud aktivistid täna.

Uudisteagentuuri Interfax andmetel on kutsutute hulgas Amnesty Internationali, Human Rights Watchi ja Transparency Internationali esindajad ning mitmed mainekad Moskvas töötavad advokaadid.

Advokaat Genrihh Padva kinnitas AFP-le, et tema sai kutse kohtuda täna pärastlõunal Šeremetjevo lennujaamas Snowdeniga.

«Me saime temalt sellise kirja ja Moskva lennujaam helistas samuti,» ütles ta, kuid lisas, et kardetavasti ei leia ta kohtumiseks aega.

Amnesty Internationali Moskva esindaja Sergei Nikitin ütles, et organisatsioon sai e-kirja ja kavatseb minna. Elena Panfilova Transparency Internationalis ütles, et «mõnevõrra ootamatut» kutset arutatakse.

Allikas Šeremetjevo lennujaamast, kus Snowden on viibinud juba kolm nädalat, ütles varem Interfaxile, et endine USA luuretöötaja tahab teha aktivistidele ja advokaatidele avalduse.

«Ta tahab avaldada arvamust Ühendriikide vallandatud maniakaalse tagakiusamiskampaania kohta, mis tähendab, et Lõuna-Ameerika lendude reisijad on ohus,» ütles allikas.

Venezuelat ja Ecuadori peetakse Snowdeni kõige tõenäolisematest sihtkohtadeks, mõlemad on lubanud soovi korral talle poliitilist varjupaika anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles