Pariisi eeslinnas sai rongiõnnetuses surma seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal Pariisi eeslinnas Brétigny-sur-Orge'is sõitis reedel kohaliku aja järgi kella viie paiku rööbastelt maha reisirong, surma sai seitse ja vigastada kümneid inimesi, teatas siseminister Manuel Valls.

Rong, mis oli teel Pariisist Limoges'i, sõitis rööbastelt maha vastu ooteplatvormi Bretigny-sur-Oise linnas. Esialgsetel andmetel viibis õnnetuse hetkel rongis 365 reisijat.

Siseminister Vallsi sõnul uueneb hukkunuid ja vigastatuid puudutav informatsioon kiiresti.

Pariisi prefektuur väljastas õnnetuse tõttu ohuhoiatuse.

Prantsuse riikliku raudtee (SCNF) juht Guillaume Pepy ütles sündmuskohal ajakirjanikele, et rööbastelt sõitis maha kuus vagunit. «Rongi kolmas ja neljas vagun sõitsid esimesena rööbastelt maha, neile järgnesid ülejäänud,» sõnas ta.  Pepy avaldas SCNF-i nimel ohvritele ja nende peredele kaastunnet.

«Rongiõnnetused on midagi, mis häirivad kõiki ja eriti neid, kes on pühendunud riigiraudteele,» rääkis Pepy.

Ametnike sõnul juhtus rongiõnnetus GMT aja järgi kell 15.14 (Eesti aja järgi 17.14) ehk mõni minut pärast seda, kui linnadevaheline rong lahkus Pariisi Austerlitzi raudteejaama peatusest.

Õnnetuse põhjus pole selge, kuid allikate sõnul pääsesid mõned vagunid lahti ning veeresid külitsi raudteejaama. «Rong jõudis raudteejaama suurel kiirusel. Mingil põhjusel oli see kaheks jagunenud. Osa rongist jätkas veeremist, kui teine osa oli külitsi raudteejaamas seisma jäänud,» rääkis politseiallikas AFP-le.

SCNF-i allikas ütles, et tegemist ei olnud kokkupõrkega ning probleemiks polnud ka kiirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles