Taifuun Soulik ründas Taiwani rannikut

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuun Soulik jõudis Taiwanile ning murdis oma teel puid ja häiris infrastruktuuri.
Taifuun Soulik jõudis Taiwanile ning murdis oma teel puid ja häiris infrastruktuuri. Foto: SCANPIX

Täna varahommikul Taiwanil maabunud taifuun Soulik tõi kaasa paduvihmad ja marutuule, milles hukkus üks ja sai vigastada vähemalt 31 inimest, teatasid võimuesindajad.


Taiwani pealinnas hukkus 50-aastane politseinik, keda tabasid pähe tuule poolt lahti päästetud telliskivid. Kolm vigasaanut on raskes seisundis, teised vajasid enamajaolt esmaabi, edastas uudisteagentuur AFP.

BBC andmetel on ohtlikelt aladelt evakueeritud üle 8500 inimese ning tuhanded sõdurid on valmis taifuunipurustustega võitlema.

Täna jõuab Soulik ka Hiina idaprovintsidesse Fujiani ja Zhejiangi.

Taifuun on üle ujutanud suured alad, purustanud maju ning täitnud tänavad kukkunud puude ja prügiga. Tuul ja vihm on põhjustanud ka elektrikatkestusi ning inimesed varusid hullema kartuses toitu ja esmatarbekaupu. Tegu on keskmise tugevusega taifuuniga – täna hommikul mõõdeti tuule kiiruseks 173 kilomeetrit tunnis.

Soulik on esimene taifuun, mis sel aastal Taiwani tabas. Kohalikud kartsid väga suuri purustusi, sest see oli üldse esimene paik, kus taifuun maaga kohtus.

Tugevat vihmasadu ja tuuli prognoositakse kogu laupäevaks, võimud on hoiatanud maalihete ja üleujutuste laienemise eest ning saar kuulutati taifuuni eel ohutsooniks.

Neljapäeval evakueerisid võimud Taitungi linna lähedal asuvalt Roheliselt saarelt 2300 turisti.

Ligi 50 000 sõdurit on saanud käsu valmisolekuks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles