Prantsuse rongiõnnetuse põhjustas viga rööpavahetusmehhanismis

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks rööbastelt välja sõitnud vagunitest tabas ooteplatvormi.
Üks rööbastelt välja sõitnud vagunitest tabas ooteplatvormi. Foto: AFP / Scanpix

Pariisi lõunapoolses eeslinnas Brétigny-sur-Orge'is eile õhtul rööbastelt maha sõitnud reisirongi õnnetuse põhjustas rongifirma andmetel tõenäoliselt viga pöörmeseadja lülitis.


Riikliku raudteekompanii andmetel murdus ära terasühendus, mis liidab kaks raudteerööbast lülitiga, kirjutas uudisteagentuur AFP.

Transpordiminister Frederic Cuvillier kinnitas, et kuue inimese surmaga lõppenud õnnetus ei juhtunud kindlasti mitte inimliku eksituse tõttu, edastas BBC.

Transpordiminister kiitis oma raadioesinemises rongijuhti kiire tegutsemine eest, mis tema sõnul hoidis ära märksa suuremõõtmelisema õnnetuse.

«Õnneks olid rongijuhil täiesti erakordselt head refleksid ning ta lasi kohe kuuldavale ohusignaali, hoides niimoodi ära kokkupõrke vastassuunast tuleva rongiga, mis oleks sekundite jooksul põrkunud rööbastelt välja sõitnud vagunitega,» rääkis ta.

Õnnetuses sai vigastada 30 inimest, kaheksal neist on tõsisemad vigastused ning päästjad jätkavad rongirusude läbiotsimist.

17:14 kohaliku aja järgi sõitsid kuus Pariisist Limoges'i teel olnud rongi vagunit Bretigny-sur-Oise linnas rööbastelt välja. Esimesena sõitsid välja rongi kolmas ja neljas vagun, üks vagunitest põrkus ooteplatvormiga. Esialgsetel andmetel viibis õnnetuse hetkel rongis 365 reisijat.

Õnnetuse toimumispõhjusi uurib riiklik raudteekompanii SNCF, kohtuorganid ja Prantsusmaa tsiviillennunduse ohutuse amet BEA, mis tegeleb ka üldiselt ühistranspordi järelvalvega.

Kohaliku meedia andmetel teeskles grupp inimesi kohe pärast õnnetust päästjaid ning püüdis varastada kannatanute isiklikke asju. Väidetavalt viskasid nad päris päästjaid kividega.

Eile õhtul külastas õnnetuspaika ja Prantsusmaa president  François Hollande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles