Raamat: Fritzli oleks pidanud varem tabama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josef Fritzl.
Josef Fritzl. Foto: AFP / Scanpix

Elizabeth Fritzl ja tema lapsed võinuks oma isa Joseph Frizli vangistusest pääseda aastaid varem, kui Austria korrakaitsjad poleks jätnud tähelepanuta kümneid vihjeid, mis näitasid, et selle perega pole kõik korras, kirjutab Stefanie Marsh oma värskes raamatus mehest, kes hoidis lihast tütart peaaegu veerandsada aastat keldris seksiorjana vangistuses.



Näiteks 40. eluaastate keskpaigaks oli Fritzl kaks korda vahistatud seksuaalrünnakute eest ning istunud vägistamise eest vangis. Elizabeth Fritzl oli enne kadumist kaks korda kodunt ära jooksnud, kuid sotsiaaltöötajad polnud lapse pagemise põhjusi uurinud mitte kelleltki peale isa.


Võimudes võinuks Marshi hinnangul kahtlusi tekitada ka asjaolu, et Elizabeth Fritzl kadus lõunaajal, kui ainus samal ajal kodus olnud inimene oli isa.



Samuti pidanuks küsimusi tekitama isa väited, et kadunud teismeline on liitunud sektiga – Austrias nimelt pole teadaolevalt ühtegi sellist sekti. Pealegi elas riigi põhiline usuäärmuste ekspert toona just Amstetteni linnas, kust Elizabeth Fritzl kadus – korrakaitsjad temalt aga nõu küsima ei läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles