Ajakirjanik: Snowden ei avalda USA-le kahjulikku infot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden ilmus reedel Šeremetjevo lennujaamas avalikkuse ette.
Edward Snowden ilmus reedel Šeremetjevo lennujaamas avalikkuse ette. Foto: AFP / Scanpix

USA endine luuretöötaja Edward Snowden omab Ühendriikide valitsusele äärmiselt kahjulikku informatsiooni, kuid ei kavatse seda avaldada, teatas Snowdeni paljastustest esimesena kirjutanud ajakirjanik.


Glenn Greenwald ütles Argentina ajalehele La Nacion, et Moskva lennuvälja transiididitsoonis kolmandat nädalat redutav Snowden soovis üksnes teavitada inimesi, et USA luuretalitused kasutavad ära privaatseks peetavat informatsiooni.

«Snowdenil on piisavalt infot, et tekitada USA valitsusele minutiga rohkem kahju, kui seda keegi teine kogu Ühendriikide ajaloo vältel teinud on,» ütles ta lehele eile antud usutluses.

«Kuid see ei ole tema eesmärk,» sõnas Greenwald, kes avaldas Briti ajalehes Guardian sarja artikleid, mis põhinesid Snowdeni lekitatud ülisalajastel dokumentidel Ühendriikide jälgimisporgrammide kohta.

USA soovib riikliku julgeolekuameti (NSA) endise töötaja väljaandmist, Moskva on sellest nõudmisest seni keeldunud.

Snowden kohtus reedel Vene inimõiguslastega, öeldes, et soovib Venemaal ajutist asüüli, kuni saab sõita turvaliselt Ladina-Ameerikasse, kus talle alalist varjupaika on pakutud.
Moskva kinnitab, et ei ole ametlikku taotlust seni saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles