Rongiõnnetus varjutab prantslaste rahvuspüha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president François Hollande ja tema kaaslane Valerie Trierweiler suunduvad Bastille' päeva sõjaväeparaadile.
Prantsusmaa president François Hollande ja tema kaaslane Valerie Trierweiler suunduvad Bastille' päeva sõjaväeparaadile. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse president François Hollande annab täna riigipühal tähtsamatele telekanalitele intervjuu, kuid seisab ilmselt silmitsi väga raskete küsimustega.


Varem õhus olnud teemadele lisandub nüüd ka Pariisi eeslinnas kuue inimese elu nõudnud rongiõnnetus, millega kaasnevad nii rahva pahameel kui leinameeleolud. Tegu oli viimase 25 aasta rängima rongiõnnetusega Prantsusmaal, mille riikliku raudteekompanii sõnul võis põhjustada katkine pöörmeseade mehhanism.

Hollande annab kahele juhtivale telekanalile intervjuu pärast seda, kui on osalenud Bastille' vallutamise päevale pühendatud traditsioonilisel sõjaväeparaadil.

Ajal, mil Hollande'i populaarsus on majanduslanguse ja kõrge töötuse tõttu langenud rekordiliselt madalale, püüab ta kaitsta oma esimest 14 kuud presidendiametis ning panna aluse eelseisvatele rasketele reformidele.

Presidendile lähedalseisvad allikad ütlesid, et Hollande kasutab pooletunnist intervjuud veenmaks prantslasi, et ta on õigel teel ning võitleb tööpuudusega.

Allikate sõnul tõstab Hollande esile teatud lubavaid märke sellest, et Prantsusmaa majandus on taastumas ning töötuse kasv aeglustub.

Hollande käsitleb ka sel aastal valitsuse ees seisvaid reforme, muu hulgas Prantsuse pensionisüsteemi muudatusi, mis on juba toonud kaasa ametiühingute üleskutsed üldstreigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles