Thbilisi: Vanuatu tunnistas Abhaasia ja Lõuna-Osseetia Gruusia osaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia kaart.
Gruusia kaart. Foto: .

Gruusia ja Vanuatu sõlmisid 12. juulil diplomaatilised ja konsulaarsuhted, teatas täna Thbilisi.

Vastavad dokumendid allkirjastasid New Yorgis Vanuatu suursaadik ÜRO-s suursaadik Donald Kalpokas ja Gruusia ajutine esindaja maailmaorganisatsioonis Vahtang Mahharobišvili, on öeldud välisministeeriumi avalduses.

Dokumendi kohaselt tunnistavad pooled teineteise suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust rahvusvaheliselt tunnustatud piirides. Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat peab Vanuatu Gruusia lahutamatuks osas, kinnitab ministeerium.

«Nimetatud fakt annab tunnistust sellest, et Vanuatu võttis vastu lõpliku otsuse ning pani punkti Gruusia suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse küsimuses,» on öeldud välisministeeriumi avalduses.

Gruusia välisministeerium avaldab lootust, et Vanuatu otsus saab eeskujuks neile riikidele, kes fundamentaalseid õigusnorme rikkudes tunnustasid Gruusia okupeeritud alasid iseseisvatena.
Vanuatu oli üks esimesi Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust tunnustanud riike.

Separatistliku Abhaasia välisminister Irakli Hintba väitel ei ole Vanuatu diplomaatilisi suhteid regiooniga katkestanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles