Merkel kutsus Morsit vabastama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksa liidukantsler Angela Merkel kutsus pühapäeval vabastama Egiptuse endist presidenti Mohamed Morsit, kes vahistati 3. juulil pärast kukutamist.

Merkeli sõnul nõustub ta välisminister Guido Westerwellega Morsi vabastamise osas ning peab vajalikuks kõikehõlmavat poliitilist protsessi, milles osaleksid kõik Egiptuse elanikkonnarühmad.

«Tuleb teha kõik ühise tee leidmise nimel,» ütles ta ringhäälingukompaniile ARD.

Egiptuse esimene vabalt valitud president kukutati sõjaväelise riigipöördega 3. juulil pärast seda, kui miljonid meeleavaldajad olid tema tagasiastumist nõudnud.  

Sestsaadik on Morsi Moslemivennaskond juhtinud kukutamise vastaseid proteste, kutsudes rahvast ülestõusule ja süüdistades sõjaväge ja politseid oma pooldajate tapmises.

Westerwelle kutsus reedel Morsit vabastama ning nõudis «neutraalse institutsiooni» viiivitamatut juurdepääsu endisele presidendile. Morsi vabastamist on nõudnud ka Ühendriigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles