Egiptuses hukkus kokkupõrgetes seitse inimest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise presidendi Mohamed Morsi toetajad
Endise presidendi Mohamed Morsi toetajad Foto: SCANPIX

Egiptuses Kairos hukkus ööl vastu tänast endise presidendi toetajate ja julgeolekujõudude vahelistes kokkupõrgetes seitse inimest ja 261 sai vigastada.

Kaks inimest hukkus Tahriri väljaku lähedal ning viis said surma Giza linnaosas, teatas päästeteenistus uudisteagentuurile AFP.

Tervishoiuministeeriumi ametniku Khaled al-Khatib sõnul on 124 vigastatut endiselt haiglas.

Eile kasutas politsei Kairos Ramsese väljakul ja selle ümbruses protestijate vastu pisargaasi, millele demonstrandid kivide loopimisega vastasid.

Paljud protestijad said vigastada ning neid raviti esmaabitelgis.

Tuhanded inimesed korraldasid Rabia el Adawiya mošee juures istumisstreigi, millega avaldati meelt Morsi ametist kõrvaldamise vastu.

Eile kohtus ka USA asevälisminister Bill Burns Egiptuse ajutise riigijuhi Adli Mansouriga, et arutada riigi poliitilisi sündmusi ja uute juhtide poolt välja pakutud üleminekuplaani.

Burnsi sõnul toetab USA Araabia riikide teist võimalust demokraatiaks, kuid lisas, et seda ei saa juhtuda ilma Moslemi Vennaskonna kaasamiseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles