Kõrgtehnoloogiline allveelaev otsib Air France´i musti kaste

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nautile.
Nautile. Foto: AP / Scanpix

Kõrgtehnoloogiliste otsinguseadmetega varustatud Prantsuse allveelaev otsib möödunud nädala esmaspäeval Atlandi ookeani kukkunud Air France´i reisilennuki musti kaste.


Prantsuse sõjaväeallikate kinnitusel alustas tuumaallveelaev Emeraude otsinguid, et leida Airbus A330 pardasalvesteid, mis tooksid selgust lennuõnnetuse põhjustesse, teatas Reuters.

«Emeraude alustab otsinguid hommikul ja esialgse otsimispiirkonna ulatus on 36 korda 36 kilomeetrit,» ütles relvajõudude esindaja Christophe Prazuck, kelle sõnul otsingutsoon muutub iga päev ja selle lõpukuupäeva pole kindlaks määratud.

Kui mustade kastide asukoht kindlaks tehakse, saadetakse sinna Prantsuse uurimislaeva Pourquoi Pas mehitamata miniallveelaev Nautile, mis võib sukelduda kuni kuue kilomeetri sügavusele. Spetsiaalsete vahenditega varustatud Nautile on pärast Titanicu otsingute algust 1984. aastal teinud kokku enam kui 1500 veealust missiooni,

Brasiilia merevägi on tänaseks leidnud vähemalt 41 inimese surnukehad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles